Giver det mening at sidde stille 15 minutter om dagen, når du i forvejen har travlt?

Giver det mening at sidde stille 15 minutter om dagen, når du i forvejen har travlt?

De fleste mennesker, synes ikke de har tid til, at sidde og meditere 15 minutter om dagen. Spørgsmålet burde måske være om vi har tid til at lade være?

Undersøgelser viser, at vi præsterer bedre når vi mediterer dagligt. Vi bliver mere effektive til det vi i forvejen gør, tingene går faktisk lidt hurtigere… interessant ikke?

Daglig meditation nedsætter stress

Når vi mediterer dagligt, sker der nogle ændringer i hjerne, som medfører nedsat stress og angst, fysisk såvel som psykisk. I danmark vurderes det at ca 50% af alle sygedage er relateret til stress. Med en enkel og gratis metode, kan du altså øge dit velvære og forbedre dit helbred betydeligt. 

Hvorfor ikke gøre et forsøg?

Hvis du er i tvivl om hvor tiden skal komme fra, så kan du jo prøve i tre dage at notere alt hvad du laver. Allerede efter de tre dage vil der sandsynligvis træde nogle adfærds mønstre frem, som giver dig muligheden for, at prioritere din tid. Måske kan du 

  • Stå lidt tidligere op om morgenen?
  • Se 15 minutter mindre TV/streaming
  • Bruge lidt mindre tid på de sociale medier?
  • Gå lidt senere i seng?
  • Udfylde et tidsrum, hvor du egentlig ikke laver noget?

Du kan mediterer stort set hvor som helst. De fleste af os foretrækker dog, at sidde uforstyrret og gerne i lidt ro. Find det bedste sted du kan, uden at lade dig stoppe af ydre faktorer. Find en gerne en guidet meditation, som du kan lide. Sæt dig ned og mediter… meget enkelt og enormt svært…

De fleste oplever en modstand på at meditere af og til. Det er helt naturligt, at vi stritter i mod noget ukendt og noget som ikke umiddelbart er logisk… “jeg har så travlt, så jeg da ikke bare kan sætte mig og glo ud i luften i et kvarter”…

Det skal du heller ikke, glo ud i luften altså. Du kan med fordel lukke dine øjne og have opmærksomheden på dit åndedræt 😉

Du kan finde en guidet åndedrætsmeditation her: Åndedrætsmeditation 

Hvis du ikke vil bruge guidede meditationer, kan du sagtens sidde uden. Vælg et anker for din opmærksomhed, f.eks. åndedrættet i næsen eller brystkassen der hæver og sænker sig. Hold opmærksomheden på dit anker og når du opdager, at din opmærksomhed driver væk med en tanke, retter du den venligt tilbage til ankeret. Konstater at det var en tanke og giv slip, uden at dømme, tage stilling eller vurdere. Sæt gerne en timer, med en behagelig lyd, som markerer afslutningen på din meditation.

Husk nogle dage er det nemmere end andre og selvom meditation er meget enkelt, er det for de fleste overraskende svært. Du kan få hjælp til din daglige praksis på flere måder:

  • Søg andre der mediterer, så du har nogen og støtte dig til og udveksle erfaringer med
  • Læs bøger om emnet, jeg er særligt glad for “Nuets kraft” af Eckhardt Tolle
  • Led efter inspiration på nettet
  • Find din helt egen vej til en daglig meditations praksis

Rigtig god fornøjelse 🙏

Line RotenbergLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *