Giv accept, i stedet for at modtage skuffelser

Giv accept, i stedet for at modtage skuffelser

Når én vi holder af skuffer os igen og igen

I langt de fleste af vores relationer vil vi opleve større eller mindre skuffelser. Skuffelser får vi, når vi håber eller forventer noget, den anden ikke lever op til. Gentagne skuffelser slider på et forhold og fører ofte til gentagne konflikter og bitre følelser. Skuffelser kan rettes indad eller udad.

Når vi retter skuffelsen indad, bliver den ofte til følelser som:

 • Mindreværd
 • Skyld følelse
 • Manglende eksistensberettigelse
 • Skam
 • Vrede, rettet mod én selv.
 • Destruktiv adfærd i forhold til én selv.
 • Følelse af at blive ydmyget

Når vi retter skuffelsen udad:

 • Vrede
 • Hævn
 • Afvisning
 • Nedgørelse/devaluering af den anden
 • Give skyldfølelse til den anden
 • Udskamme den anden
 • Destruktiv adfærd i forhold til den anden

Vores nære relationer, skulle gerne være kilder til tryghed og glæde. Nogle gange kan vi nå langt med accept. Accept af at den anden ikke kan leve op til vores forventninger, accept af, at omstændighederne er som de er. Når vi accepterer virkeligheden, kan vi begynde at danne os et realistisk billede af relationen. Ikke et diffust billede af hvad, vi ville ønske den var, eller hvad den engang var, eller hvad vi håber den bliver. Men en klar og realistisk forståelse af relationen, som sætter os fri. 

Fri til at vælge:

 • Om vi vil blive i relationen, på de vilkår
 • Hvilke ændringer vi ønsker, hvis vi skal blive
 • Hvordan vi skal forholde os til vedkommende
 • Hvordan vi sætter grænser og passer på os selv 

I terapien kan du (eller I) arbejde med at få en klar forståelse af vigtige relationer og få redskaber til at få det bedst mulige ud af livet med de mennesker som er vigtige i dit liv og få sat grænser, hvor det er nødvendigt. 

De bedste hilsner

Line RotenbergLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *